Måla en champagnekork i en ljus UV-färg för att ha på nyckelknippan, så att de är lätta att hitta och fiska upp även om du tappar dem sent på kvällen.

Flytknippor till nycklarna är ett säkert tecken på en båtägare, men har du oturen att tappa dina nycklar när solen gått ner är den mörkblåa skumgummibiten inte mycket till hjälp. Måla istället en kork med en färg som är lika lätt att se på dagen som på kvällen, exempelvis neongrön, om olyckan är framme.

Placera en fuktig handduk under din kylväska för att undvika att den glider omkring på däck.

Detta är en teknik flitigt använt av kockar som använder fuktiga pappershanddukar under sina skärbrädor, som går lika bra att använda till kylväskan. För vem vill bli attackerad av ölskum för att flaskorna har studsat runt i kylväskan, eller tappa hela lasten överbord?

Kolla din rökdetektor genom att tända en tändare med gnisthjul, utan att röra gnisthuljet, under din detektor.

Säkerhet är A och O till havs, och att vara förberedd minskar riskerna avsevärt. Genom att trycka på knappen bakom gnisthjulet avger tändaren gas utan att faktiskt tända den, vilket är ett enkelt sätt att säkerställa att din detektor fungerar ordentligt. 

När din båt ska flyttas till eller från vattnet (om du inte köper tjänsten av oss), täck skrovet i såpa för att enkelt torka bort smuts och eventuella kryp som fastnar under färden.

Det är ju inte superkul att börja sin sjösättning med att stå och tvätta sitt nya fina skrov i en timme. Så när du ska förflytta din båt, om du har valt det själv, täck skrovet i flytande såpa vilket gör rengöringen enkel. Eller välj att få båten flyttad av oss i skinande skick!


Har du något bra tips att dela med dig av? Lämna dem i kommentarerna – Det bästa tipset skickat innan 1 januari 2020 vinner ett pris av oss!